Korruptioviisumit kouraan Kambodzhassa

23.1.2013 14:03

Suomalaisen Thaimaan kävijän ei lomalle lähtiessään tarvitse käyttää aikaa thaikkuviisumin säätämiseen.  Jos taskussa on meno-paluulippu, ei muuta kun hyppää koneeseen ja karauttaa lämpöön. Eri homma on, jos meinaa ylittää rajan maateitse, josta jo aikaisemmin avauduimme. Me suoritimme hyvin mielenkiintoisen viisumirumban Kambodzhan pääkaupungissa Phnom Penhissä.

Lentäen oltaisiin jo perillä

20.1.2013 00:03

Äkkiseltään tuntuu uskomattomalta, että reissaaminen maata pitkin on usein moninkertaisesti kalliimpaa kuin lentäminen. Matkustamallamme reitillä tämä johtuu juna- ja bussilippujen suhteellisen tyyriistä hinnoista (varsinkin Trans-Siperian reitillä ja Kiinassa) sekä maarajoja ylitettäessä pulitettavista kiskurihintaisista viisumimaksuista ja korruptiokuluista.

Otres Beach & paratiisirantojen evoluutio

18.1.2013 08:10

Utuinen unelma täydellisen koskemattomasta puuterihiekkarantsusta siintää varmasti miltei jokaisen reppureissaajan mielessä. Kambodzhan rannikolla Sihanoukvillessä voi tallustella pitkin rantaviivaa läpi koko paratiisibiitsien evoluution. Aina koskemattomilta hietikoilta hippirantsun kautta turistipossuhelvettiin asti.

Backpackers taking pictures of food

4.1.2013 15:45 Galleria

Joulukinkku Pakomatkaajien tapaan

25.12.2012 12:36

Vaikka joulua viettäisi tuhansien kilometrien päässä hohtavista hangista, lanttulaatikosta ja suklaakonvehtiövereistä on tiettyjä perinteitä, joita ilman autenttista joulutunnelmaa on mahdotonta luoda. Näistä tärkeimpänä pidämme itseoikeutetusti perinteistä joulukinkkua.

Jouni vihaa ihmisiä Kiinan muurilla

18.12.2012 03:12

Kuukauden reppureissaamisen jälkeen rinkka on ruvennut hiertämään niskaa sen verran, että Kiinan muurilla puikkelehtivat muut länkkärit saivat känkkäränkkämäisen vihan kihahtamaan Jounin hattuun. Ja jallukin unohtui hostellille. 

Kalliolle, kukkulalle rakennan minä jurttani

15.12.2012 05:56

Marras-joulukuun taitteessa Pakomatkaajat heittivät hyvästit Siperialle ja karauttivat junalla Mongolian Ulaanbaatariin. Pari päivää pääkaupungin saastesavustamossa saivat meidät kuitenkin halajamaan takaisin erämaan rauhaan, joten suuntasimme kauas vuorten taa perinteiseen jurttaan, eli geriin, nomadiperheen luokse yökyläilemään. 

Video

Onneksi Olkhoon

1.12.2012 17:17 Galleria

Pieni siperialainen kylä maailmankartalle?

28.11.2012 17:13

Unelias ja taianomainen Chastoostrovskoe on pieni kylä parin kymmenen kilometrin päässä Krasnoyarskista. Muutaman tuhannen asukkaan kylässä maalaisidylli rikkoutuu aina välillä, kun pitäjään lompsii reissaaja jos toinenkin. Silloin on bileet. Näitä pardeja me emme unohda koskaan. 

Meanwhile in the Siberbs

25.11.2012 04:16

Siperia opettaa, sanovat. Lähdimme testaamaan väitteen pitävyyttää säntäämällä suoraan Krasnoyarskin juna-asemalta mystiseen metsikköön. Löysimme äärettömän kauniin koskemattoman talvisen erämaan, jättimäisiä kivipaaseja sekä taipaleen päätteksi karvaan maun jättäneen jättimäisen laskettelukeskuksen. 

Tuoreimmat

Blogit, joita seuraamme