Joulukinkku Pakomatkaajien tapaan

Vaikka joulua viettäisi tuhansien kilometrien päässä hohtavista hangista, lanttulaatikosta ja suklaakonvehtiövereistä on tiettyjä perinteitä, joita ilman autenttista joulutunnelmaa on mahdotonta luoda. Näistä tärkeimpänä pidämme itseoikeutetusti perinteistä joulukinkkua.

Koti-ikävää lievittääksemme haluammekin jakaa kanssanne reseptin joulukinkun valmistukseen. Onnistunut kinkku toi joulumielen ja -rauhan tähänkin Vietnamin rannikolla sijaitsevaan paratiisisaaripahaseen, jonka rantahietikoilla lojuen ja turkooseissa vesissä lilluen parhaillaan pyhiä vietämme.

Tarvikkeet:

Ohje:

  1. Hanki hyvissä ajoin joulukinkun valmistukseen tarkoitetut tarvikkeet, joista tärkeimpinä musta maali (jota valitettavasti vietnamilaiselta pikkusaarelta ei löytynyt, joten tyydyimme meikkikynään) ja tonttulakki (jollaiset saimme Shanghaissa lahjaksi ranskalaiselta itsensäpaljastajalta). Kinkkumaalaukset tulee toteuttaa oikeaoppisesti, mielellään mallikuvaa apuna käyttäen, erityisesti jos kyseessä on ensimmäinen joulukinkun valmistuskerta. Ninalla on sen verran hommasta kokemusta, että ristien ja mustien silmien mittasuhteet tulevat lähes ulkomuistista.
  2. Joulukinkun valmistustunnelmiin tulee virittäytyä kuuntelemalla joululauluista kauneinta, eli No Presents For Christmas -biisiä, joka luo oivat puitteet kinkuttelulle ja edesauttaa täydellisen lopputuloksen saavuttamista.
  3. Annetaan kinkun muhia kuumuudessa ja kypsyä rauhassa.
  4. Kun kinkku on ylikypsä ja sisimmältään sysimusta, vedetään tonttuhatut päähän ja annetaan palaa.

Tsekkaa alta Pakomatkaajien joulukinkku vuosimallia 2012. Muista, että kinkku sopii erinomaisesti myös muihin vuodenaikoihin. Seuraavaksi kinkusta voi nauttia vaikka ensi kesän Tuskassa.

Tuoreimmat